torsdag 30. juni 2011

Damiana og Wild Yam for å øke sjansene


Forrige gang jeg ble gravid begravde jeg meg, som mange andre i min situasjon, dypt ned i forumverdenen. Å være prøver tar jammen meg mye tid på internett. Rart igrunnen at man får tid til det viktigste, nemlig selve sengevalsen! En av de heteste diskusjonene er selvfølgelig hva man kan gjøre ekstra for å øke sjansene for å bli gravid. Blant helsekosten florerer det av alternativer for ditt og for datt, og man kan bli svett av mindre. Men i jakten på spiren gjør man selvfølgelig det meste for å sørge for at det skjer "før" i stedet for "senere", og et par av de mest nevnte og brukte alternativene er urtene Damiana og Wild Yam. Svært mange sverger til denne kombinasjonen for å bli gravide, og det funket faktisk for meg den gangen sønnen min ble unnfanget. Tilfeldigheter? Vanskelig å si selvsagt.

Denne syklusen prøver jeg det igjen, og er svært spent på om det fungerer for andre gang. Så langt har det resultert i rekordtidlig eggløsningstest og vannaktig utflod med ekstremt mye murringer helt siden syklusdag 10. Eggløsningsslimet derimot har det blitt mindre av, til tross for at jeg har slengt innpå en slurk med grapefruktjuice med jevne mellomrom, noe som visstnok skulle gi mer slim. Merkelig.

Her er litt informasjon om urtene. Teksten er sitert direkte (med litt klipping) fra www.rolv.no, som er et flott urteleksikon på nett.

Damiana (Turnera diffusa)

I (...) moderne rapporter er damiana klassifisert som et afrodisiakum, et stimulerende, styrkende og urindrivende middel. Urten er i Mexico akseptert som et middel å stole på ved utmattelse, blærebetennelse og tilfeller av seksuell impotens, særlig hvis den skyldes overdreven seksuell utfoldelse. (...)
Også i England og Tyskland blir damiana brukt for sine afrodisierende egenskaper. I Holland har urtelegen Steinmetz fastslått at urten ikke bør verdsettes bare for sine seksualstyrkende egenskaper, men også for ”sin utmerkede effekt på reproduksjonsorganene". Den er blitt anbefalt som en urt som kan brukes til å øke antall sædceller hos menn og til styrking av eggstokkene hos kvinner. Damiana skal også kunne balansere hormonene hos kvinner, og er derfor blitt brukt mot hetetokter og andre plager i overgangsalderen.

URTENS EGENSKAPER OG VIRKNING
Afrodisiakum, nervestyrkende, tonikum, antidepressiv, urindrivende, svakt avførende, mildt menstruasjonsregulerende, krampeløsende, antiseptisk på urinveiene, antibakteriell, betennelseshemmende, slimløsende, blodrensende og blodsukkersenkende.

Wild Yam (Yamsrot) Dioscorea villosa

Både i Nord- og Mellom-Amerika blir yamsrot i våre dager brukt i folkemedisinen som et slimløsende middel, et middel for å fremkalle svetting, lindre revmatiske smerter, slappe av glatt muskulatur og dermed dempe muskelkramper og kolikksmerter fra gallesteiner og andre plager. Kvinneplager som smertefull menstruasjon, kramper i eggstokkene, plager knyttet til menstruasjon og barnefødsler, svangerskapskvalme og oppkast er andre tilstander som er rapportert å bli behandlet folkemedisinsk med denne urten. (...)

Noen urteleger anbefaler også i våre dager yamsrot mot de nevnte plagene, ofte ved å sette fokus på urtens krampeløsende og betennelseshemmende effekt, samt urtens hormonvirkning. Planten inneholder forstadier til hormoner som mange kilder angir kan hjelpe til å dempe betennelser og smerter, (...)
Markedsføring av yamsrot som et ”naturlig progesteron” har ført til mye diskusjon blant urtekyndige.(...) Mange har reist tvil om den praktiske verdien av planten (...) Markedsførere av preparater med yamsrot påstår ofte at diosgenin brukt i kosttilskudd vil kunne øke nivåene av testosteron, progesteron og andre hormonforbindelser. Når vi vet at det er en kompleks prosess å lage steroidhormonet dehydroepiandrosteron (DHEA) fra yamsrot, er det langt fra klart at yamsrot i naturlig form inntatt som avkok, tinktur eller kapsel kan ha noen form for hormonvirkning i kroppen. (...)'
Det advares ellers mot at gravide skal innta denne urten. (...)

.........

Med dette i bakhodet har jeg nå tatt 1 kapsel damiana leaves 3 ganger daglig fra første mensdag til første positive eggløsningstest på cd 15. Igår hadde jeg negativ test igjen (sendte likevel inn soldater fordi jeg tror det var i går formiddag egget slapp), og skal nå vente til ca 3 dpo og da begynne på Wild yam. Kommer til å ta 1-2 kapsler morgen og kveld.

Spennende å se om det funker denne gangen også!

1 kommentar: